I i III miejsce dla uczniów z klasy drugiej technik żywienia i usług gastronomicznych


4 marca 2022 w Kutnie odbył się XIX Międzyszkolny Konkurs Przedmiotowy z Zakresu Żywienia Człowieka na temat „Coraz bliżej kuchni roślinnej” pod hasłem „Świat warzyw i owoców”

I miejsce w konkursie na przekąskę zimną wykonaną bez użycia mięsa i przetworów mięsnych – Kanapki, kanapeczki…zdobył zespół – Klaudia Sekura i Jakub Lubowiecki

Kuba Lubowiecki zajął III miejsce w indywidualnych eliminacjach pisemnych.

Uczniowie wysłuchali prezentacji „Działania i założenia restauracji przyszłości” poprowadzonej przez Pana Tomasza Tarkowskiego, Dyrektora F&B Concordia Desing.

Degustowane były wyroby cukiernicze sponsora konkursu, firmy T.D.J.Ozdowscysp.j. oraz sery firmy Serowa Pasja prowadzonej przez A. i M. Rzepnikowskich.

Opiekę merytoryczną nad przygotowaniem do konkursu sprawowała Pani Agnieszka Nowicka-Kapłon



Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć.


Strona stworzona przez Łukasza Szczecha przy użyciu szablonu maeioska by Gabfire
oraz materiałów opracowanych i zgromadzonych przez p. Urszulę Kasierską